Alltså den här tiden…..

  • Inläggsförfattare:

Tiden springer iväg och jag har inte glömt bort den här bloggen men tiden räcker inte till. Och när jag väl hamnar vid datorn är det för att göra inköp av växter. Nu har vi fyllt på med buskar, perenner och rosor kommer i slutet av veckan. Vi har aldrig upplevt en sån våryra i vår trädgård. Det känns som om alla har börjat odla detta coronaår. Det ska bli spännande när man ser hur allt går – vi har det ju ändå himla bra. Tänk vi som bor i hus, har en liten bit mark som kallas trädgård och kan gå ut, njuta av kaffe på trappan, vakna till fågelsång och göra något så lustfyllt som att odla. Det är livskvalité som blir extra tydlig nu när alla är så utsatta, oroliga och rädda. Jag erkänner att jag är trött, idag har jag sovit hela dagen. Men i morron är jag full av energi igen. Jag börjar att vattna i växthuset, sen sätter vi på kaffe i cafét och kl.10.00 öppnar vi grinden. Sedan vet jag att det är full rulle tills vi drar igen grinden kl.18.00 – JAG ÄLSKAR DET – Full rulle alltså.  I butiken säljer vi absolut mest av allt ätbart. Frukt, bär, rabarber, sparris och tänk att alla ska odla jordgubbar. Det är verkligen hur kul som helst! Själv har jag bara precis satt penséer i mina krukor och nu börjar vi sälja sommarblommor. Dottern kom nyss in med en härlig bukett med tulpaner, narcisser och vackra kvistar – ni förstår – eller hur? Trädgården är en guldgruva, ett stopp i livets stress och ett skafferi. Är det inte alldeles underbart!!! Igår var mina kära poddkollegor Monika och Caroline här och vi spelade in ännu ett avsnitt. Vi sitter ute i min trädgård. Alla har med sig eget fika och vi sitter på behörigt avstånd. Alltså det funkar ju ändån, kanske blir det tom lite enklare… I morron blir det en runda till vårdcentralen för omläggning av min picline och tänk att jag fått borrelia av en fästing som jag inte ens sett – det var ingen fin gåva. Undrar just om den kom med katten som sover i min säng på dagarna eller av en promenad i skogen….Det är en sak jag måste dra ner på för att hålla stressen på lagom nivå – det är telefonen. Jag vet att ni alla fina kunder bara vill ringa och rådfråga, men jag får ca:40 telefonsamtal om dagen och jag hinner inte svara när jag tar hand om kunderna i butiken. Så nu börjar vi med telefontid mellan kl.10.00-12.00 på vardagar – hoppas ni förstår. Får ni inte tag på mig får ni jättegärna skicka ett mail. Så tar vi en sak i taget helt enkelt. Hörni…nu är det mellan hägg och syren – den finaste tiden. Glöm inte att njuta, att känna dofter och ta ingenting för givet. Livet är en gåva som vi får förvalta en dag i taget. Puss och god natt! / Jenny Eskångjennyochlasse