Ängsbackens Handelsträdgård

  • Inläggsförfattare:

Trädgårdsmästare.

Ja trädgårdsmästarna jobbar på. Fullt upp i November också men jag måste erkänna att händer, armar , nackar och ryggar börjar bli trötta. Vi fortsätter med skötsel, anläggning och beskärning för att hålla värmen nu när det går mot kortare, mörkare och svalare dagar. Lite geggigare är det minsann  också. Det syns i skåpbilarna som brukar ha kaffefläckar på insidan….nu är det mera lera helt enkelt….

Nytt plank.

Vi håller på att styra om och styra upp saker som förfallit eller saker som aldrig blivit gjorda. Vi började med att bygga ett plank som alla hjälpts åt att måla. Det blir faktiskt hur fint som helst och Anna kom på den geniala iden att sätta trädgårdsmöblerna på vår högsta höjd vid vårt svarta plank för att få utsikt över hela handelsträdgården. Det kommer att bli hur bra som helst….bara det där tunga gruset kör ut sig själv.

Ny butik.

Vi bygger ny butik i ladan. Ja jag vet nu har jag gått bananas fullständigt och det ligger byggmaterial överallt. En ful blå container har stått på uppfarten i drygt en vecka och det är det tredje tömningen….av en stooor container. Det är ju såhär att jag är en samlare, gillar helt enkelt bra att ha grejer – även om vissa legat i ett dammigt hörn och väntat på att bli upptäckta i 15 år. Nu tränar jag på att slänga. Men allt som är gammalt, charmigt och har en vacker patina sparas (t.o.m en zinkhink utan botten) Till Lasses (min man) förtret.

Höst.

Den sista oktober betyder höst och vi brukar stänga butiken för säsongen. I år gör vi annorlunda. Vi håller öppet för er några veckor till. För det är ju så milt ute så det går fortfarande alldeles lysande att plantera, möblera om i rabatterna och det är en perfekt tid att planera våren med trädgårdsrådgivning och ritningar. Dock så stänger vi kassan lite tidigare, det är ju så himla mörkt och min utebelysning har totalhavererat. Här är alltså fullständigt kolsvart…..jag tror att jag grävt av en liten osynlig kabel till en lyktstolpe. Jag älskar ju att gräva och ibland blir jag helt enkelt så ivrig att det går galet. Så om ni har vägarna förbi är ni varmt välkomna in på en pratstund, kolla in våra nya byggprojekt eller helt enkelt bara köpa fina växter och krukor. Vi går hem för dagen kl.16.30 – bara så ni vet, för då ser vi ingenting…Men vill ni komma på alla möjliga olika tider så är det bara att slå en signal. Vi vill ju väldigt gärna hjälpa till. Och nästa vecka kommer det två leveranser med tusentals häckplantor, då hjälper jag er att plocka ihop alla ordrar. Tänk på att häckplantorna är barrotade och inte får torka ut. Solklart egentligen, vi vill ju inte heller torka ut.höstaster

Jenny Eskång.

Ja det är jag det. Det senaste 1,5 året har varit en utmaning men det har gett mig en framtidstro som är stark. Jag har grävt ner mig och klättrat upp igen och kanske är jag inte helt 100….men vem tusan är det? Jag ger mig själv tid, närvaro, träning, kalla havsbad och bra mat. Jag har så sakta börjat fyllas med positiv energi igen och jag känner att jag är på rätt spår. Den viktigaste vägen ut för mig har varit musik, fuldans i köket i smyg, och havet – jag fullkomligt älskar havet.

Så, jag hoppas att vi ses snart igen. Jag jobbar några timmar varje dag och jag hoppas verkligen att just du och jag ses.

Trevlig helg!/ Jenny Eskång