Du visar för närvarande Året som försvann!

Året som försvann!

  • Inläggsförfattare:

Vad ska jag säga till mitt försvar?

2022 blev året som jag inte riktigt hann med. Det gick fort, jag hade kul, blev farmor, hade sjukt ont i min lite cancerskadade kropp. Jag dansade för lite, lyssnade för mycket på Bo kaspers orkester (enligt spotify) Skrattade för lite, var galet fokuserad på framtid, spelade in massa poddavsnitt med @skontgrontgott, badade hur mycket som helst, hade stilla dagar i min sjöbod, cyklade för lite, hade ett härligt 50årskalas med tjocka släkten, lyckades fantastiskt bra med vår nya snittblomsodling och även med mina privata grönsaksodlingar. Jag hängde med barn och barnbarn, föräldrar och syskon och en hel del fina vänner men tyvärr hann jag inte med alla. Det får bli bättring 2023!

Du som är kund här…

följer oss över året och ser oss bygga upp vår lite trista grusplan i mars till en oändligt vacker handelsträdgård som stänger portarna i mitten av december. I år har vi verkligen utvecklat vårt trädgårdscafé. Vi har haft ett helt gäng med kvällsöppetevenemang – en succé som kommer att återkomma såklart. Vi har haft kurser och hur många kransbindningar som helst – så kul! Vi har odlat tusentals snittblommor som ni så vackert har plockat och gjort bedårande buketter av, jag är så tacksam. Snittblomsodlingen ligger mig extra varmt om hjärtat, jag älskar att jobba skapande och kreativt in the moment.

2023

Så vad händer året som kommer mer än att vi alla blir ett år äldre, klokare och snyggare. Jo vi fortsätter att satsa. Vi kommer att ha inspirerande trädgårdskurser under våren. Vi har köpt in en snittblomskyl så blommorna ska trivas extra bra. Hela vår underbara personalstyrka kommer att vara kvar och hjälpa er med trädbeskärning, trädgårdsskötsel, trädgårdsdesign, växtval i butiken, gravdekorationer, brudbuketter, begravningsblommor och allt annat såklart. Vårt trädgårdscafé har vi nu lagt grunden till och det har under året 2022 liksom blivit hjärtat i handelsträdgården – så härligt, det är en av mina drömmar som går i uppfyllelse. Jag vill ju att detta, alltså min trädgård, här på Ängsbacken ska bli den grönaste mötesplatsen i Kalmar och jag tycker att vi kommit en bra bit på väg. Nu är det bara att höja ribban lite till…..

Jag vill verkligen tacka för i år och alla andra år. 18 år har det blivit nu. Vi växer sakta men är trygga med det vi gör och följer våra målbilder. Ni, våra kunder och anställda såklart är det viktigaste vi har. Utan ER är vi inget. Jag hoppas verkligen att ni har lust att hänga med oss in i utmaningarnas år 2023. Låt oss ta en dag i taget så ska vi nog klara av elkriser och allt annat mindre kul som följer i spåren av en tragisk ryss. Jag har tillit, det kommer att bli bra men kanske lite som att cykla i uppförbacke ett tag.

Den första mars 2023 öppna vi åter trädgården, men vill du ha hjälp innan dess så är det bara att maila info@angsbacken.se eller slå en signal 0705744847. Vi ritar gärna trädgårdar och beskär träd på vintern. Dessutom är ju våra presentkort världens bästa gåva, dem säljer vi naturligtvis alltid. Och glöm inte kolla in våra trädgårdskurser!

TACK OCH BOCK OCH GOTT NYTT//JENNY ESKÅNG

P.s. glöm inte lyssna på min trädgårdspodd. Du hittar den där poddar finns. Den heter Skönt Grönt Gott