Augusti håller på att ta slut….

  • Inläggsförfattare:

Japp, den här månaden försvann fortare än kvickt. Här i handelsträdgården är det lugnare nu. Det märks att folk gått tillbaka till skolor och jobb. Det är lite svalare och vi måste inte vattna varje dag – skönt. Alla trädgårdsmästare är tillbaka efter sina semestrar och peppar peppar känner vi oss friska. Vi fortsätter sprita händer och kassa och håller avstånd. Kan inte minnas när jag kramade någon utanför familjen senast…..vi håller avstånd.

I min trädgård skördar jag för fullt. Jag tycker att jag lyckats bra med alla odlingar utom salladen som helt plötsligt tagit slut och så har jag kommit på att jag inte blir så glad av mangold så det ska jag nog hoppa över nästa år.

Nu håller jag på att göra en liten odlingskalender så jag har koll nästa år. Man måste ju växlingsodla  grönsakerna för att inte trötta ut jorden. Och eftersom jag har minne som en guldfisk är det lika bra att jag skriver upp vart jag har haft morötter, lök, kål, bönor m.m

Min bronsfänkål har blivit sjukt stor, jag tror jag ska flytta ner den i perennalandet för jag tycker verkligen att den har ett högt prydnadsvärde.

Perennerna som blommar nu är höstflox, rudbeckia, bolltistel, blodtopp,astrar och stormhatt. Hos mig blommar det faktiskt nästan jämt.

Mina nyplanterade jordgubbar har fått spelet och kastat ut massa nya små babyplantor. Och jag skördar fortfarande av sorten Ostara som är remonterande. Blåbären har också varit snälla och gett mig litervis med bär. Men de i skogen är ju ändå godast och nu ligger det massa blåbär i frysen och idag plockade jag lingon. Jag måste nämligen koka min egen lingonsylt för jag tycker att det är på tok för lite lingon i den man köper i affären.

Hittills i år har det varit full fart här och vi har träffat många kunder som gjort sitt första besök på Ängsbacken. Just nu sitter vi och funderar på vad som skulle behöva förbättras till nästa år. Fler skyltar ska köpas in, caféet kanske ska växa och eventuellt flyttar vi parkeringen (det har varit liiite stökigt i år).

I veckan kommer det nya växter. Svenskodlade perenner, träd från Holland och en massa mera. Ja vi fortsätter gräva, rita, rådgiva och sköta era trädgårdar till den sista november. Handelsträdgården har öppet 10-18 på vardagar och 10-15 på helger till den sista oktober.

Jag fortsätter podda med Skönt Grönt Gott. Det är jättekul att så många kommer hit och berättar att ni lyssnar, ger feedback och tips – det gör oss så glada.

I morron träffar ni mig och Juliane i butiken. Hoppas vi ses!/ Jenny EskångAnnabelle