dan före dan före dopparedan….

  • Inläggsförfattare:

JULEN
Det är många olika dofter och smaker i huset just nu. Lasse satte just in en strömmingslåda i ugnen och tog ut en Jansson. Jag har hällt upp nykokad drottningsylt till saffranspannkakan och lagt in sill.

Det är en tid för mat – det är solklart. Men vi har ingen stress och känner ingen press. I år blir julafton lite mindre men inte mindre viktig. Vi samlar de närmsta som vi ändå träffar nästan jämt. Vi kommer att vara ute och jag har preppat många eldfat, marschaller och ljuslyktor. Jag har hängt upp onödigt många ljusslingor och släpat fram alla lurviga plädar och lammskinn jag kunde hitta.

De få utvalda som får komma hit kommer att få en väldigt stark Ernst – känsla eller kanske Så mycket bättre – känsla. Det är mysigt och vi måste inte vara nära.

Kanske är det så att denna julen sätter ribban för senare jular. Kanske måste det inte vara så mycket av allt. Så mycket mat , så många möten och så lite tid för att njuta. Kanske är det bättre såhär – i det lilla…..

TACK

Jag känner starkt att jag vill Tacka livet, tacka familjen, vänner , kunder och anställda. Året 2020 kommer att gå till historien och det är inte bara ljusa minnen vi kommer att ha. Det är många som varit sjuka, som förlorat nära och kära, som är ensamma och som blivit arbetslösa.

Vi tillhör en bransch som haft otroligt mycket att göra och det har varit både utmanande och väldigt roligt. Vi växer med uppgiften och satsar nu så att vi kan möta er här på Ängsbacken nästa år – Ännu bättre.

Det kommer att bli svårt att hinna klart tills vi öppnar i vår….men vi ska verkligen försöka. Just nu håller vi på att bygga om ladan till butik och sedan ska vi bygga ett nytt café. Parkeringen kommer att byta plats och bli större så ni slipper gå över en hårt trafikerad gata.

Vi kommer att bli fler i personalstyrkan – framförallt eftersom Lasse kommer att jobba med oss hela säsongen – det kommer att bli så bra.

VÄXTER

Jag har redan lagt många beställningar på träd, buskar, frukt och bär…..jättemånga växter kommer att dundra in från första mars om snön smält och om vi fortfarande mår bra. Just nu kan man inte ta något förgivet – absolut inte livet.

Och idag den 22.e december har jag faktiskt planterat ett par vidjehortensia Pink Annabelle. Vädret är milt och vi som lever med trädgård och kan tänka oss att trotsa regnet….vi kan fortfarande unna oss att flytta växter, plantera nytt och gräva grönsaksland. Vi som bor här, i zon 1 är bortskämda med milda vintrar i vanliga fall. Men det här slår nog alla rekord. Ute känns det som vår och att folk får klimatångest – jag förstår.

Från djupet av mitt hjärta tackar jag för att ni alla som är våra kunder finns. Utan er är vi inget – glöm aldrig det.

God jul och gott nytt år

20201219_174025[1]Kram Jenny Eskång