Den tjugofemte Juli

  • Inläggsförfattare:

Vi har haft 2 veckors semester i strålande solsken. Upplevt härlig stostadspuls i Göteborg, hotellfrukostar, shopping o alldeles underbar skärgård med de finaste familjemedlemmarna. Badklippor, promenader o goda middagar – jag älskar Göteborg. Vi har också styrt upp ett riktigt roligt födelsedagskalas till 16-åringen, firat svärmor o ätit goda tårtor. 2 dagars segling i kalmarsund, så varmt vatten o bästa sällskapet – syrran. Vi kom inte så långt men väl värt ett sommarbesök är Mörbylånga hamn med vackra gamla hus, fina bad o loppis. Sedan hamnade vi hos våra vänner i Källa Hamn – vilken underbar plats på jorden! Vi har turistat på norra Öland o fått sand emellan tårna i Bödabukten, ätit god lunch på Haget i Enerum o på Kalk i Löttorp. Vi har cyklat till Sandvik o badat o ätit räkor. Strosat runt i hamnen i Byxelkrok, njutit av solnedgång på Neptuni åkrar, ätit middag i föräldrarnas lilla husbil i Nabbelund. Som avslutning tog vi en cykeltur till Gillberga stenbrott o lyssnade på Robert Wells, vilken miljö! O cykelturen hem med den vackraste solnedgången i hela mitt liv var en finfin avslutning på 2 jättefina veckor i solen. Hemma igen, lite trött på värmen har jag lärt mig att uppskatta moln, svala vindar o vatten. Denna sommaren är galen på alla sätt, det är lätt att glömma vad som sker i naturen när man ligger på en strand på Öland, men herregud…Sverige brinner, djur far illa o det växer ingenting. Jag njuter av varma sommarkvällar men drömmer om regn. Jag njuter av varma bad, men drömmer om att få sova gott i ett lite svalare sovrum. Nu är klockan snart 10 o jag går ut o öppnar min handelsträdgård, min plats på jorden – men oj vad jag vattnar!!! Jag önskar er en fin dag med lite moln o några uppfriskande regndroppar, lagom mycket sol, massor med vatten o sköna bad. Kram på er! / Jenny Eskång20180721_143531