Det är den trettionde december 2017.

  • Inläggsförfattare:

Jag sov länge. Matade hönsen med överblivet hembakat julbröd. Gick en runda i trädgården som var lite frostig o kall idag. Slängde ut de röda juldukarna o började förbereda för nyårsdukning i grått, vitt o silver. En stamkund kom o köpte en massa fina träd till sin trädgård, Rödek, Aronia, Papegojbuske, Rödbladig klotlönn o fina vita klematisar. Så trevligt möte de sista dagarna på året med planteringsplaner. Det får summera mitt trädgårdsår. Så många fina möten, så många trevliga kunder, så många fina trädgårdar. I år har vi haft ett fantastiskt härligt gäng med trädgårdsmästare som grävt, planterat, beskurit träd o häckar o helt enkelt spridit massa trädgårdsglädje hos Kalmarborna. Vi har skrattat så mycket, löst så många problem o utvecklats tillsammans – helt fantastiskt. Vi har varit med o inspirerat på Lindsdalsdagen, på Nytt boendemässan i Kalmar o på Ölands skördefest I Källa hamn. Vi har designat nya trädgårdar, piffat upp gamla trädgårdar o haft rådgivningar om odling. Vi har haft Villaägarnas vårträff med mingel, föredrag o inspiration – hela året har varit extra allt o därför mår jag extra bra.  Å nu kom Lasse med krispiga tulpaner!!! Det händer inte så ofta…(för att trädgårdsmästare sällan får blommor helt enkelt, lyckliga jag ). Vi har haft decemberöppet för första gången någonsin – mysigt. Anna har jobbat 2 veckor in i december för att bli klar med alla planteringar. Tillsammans planterade vi det sista häromdagen. Det blev en fantastiskt inspirerande utemiljö till en skola i Färjestaden. Grundtanken är att barnen ska följa årstiderna. Insekter, fjärilar o fåglar ska trivas, sandlådorna är formade som ”sandormar”. Det finns prasslande bambu, stenar att hoppa på o hinder av vackra stubbar – sååå inspirerande! Igår beställde jag 450 rosor – leverans vecka 14 nästa år…i förrgår beställde jag en hel lastbil med växter från Holland – leverans vecka 10 nästa år…det är snart nästa år…så galet fort detta året har gått. Sonen Adam kom hem från Nya Zealand, äldsta sonen Emil flyttade ihop med flickvän o Saga 15 år har haft fullt upp med solsemester, skidsemester o språkresa…. Jag o Lasse har satsat mycket på Ängsbacken i år. Byggt om alla perennabänkar, byggt om växthus o bakgård o dessutom byggt en stuga till trädgårdsmästarna. I vinter hoppas vi kunna styra upp våra lagerutrymmen åka på inspirationsresor o ta hand om varandra. Jag hoppas att ni också tar hand om varandra, så ses vi i trädgården till våren. Det går fortare än ni tror. Så mycket tacksamhet o kärlek skickar jag till er. Jag är så glad att jag har förmånen att få jobba med det som är min hobby. Jag är så lycklig för alla växter jag planterat i år, tänk nästa år är de dubbelt så stora. Trädgård ger så mycket tillbaka – helt fantastiskt. Jag känner mig rik, blommig o lite busig. Kram o Gott nytt år alla trädgårdsvänner! / Jenny Eskång20171218_162938