Februari

  • Inläggsförfattare:

Angsbacken_056Hmmm, Februari – är det en vårmånad? Idag blommar den manchuriska Forsythian och Rosenkvitten i min trädgård. Det är ju helt galet! Jag har vårstädat nästan hela trädgården, gödslat en del och kört ut massor med täckbark. Mina odlingslådor är typ klara – behöver målas en gång till. Jag är nöjd, har t.o.m sått spenat och plocksallat som jag täckt med fiberduk….det är ju bara februari! Ännu ett vårtecken är att telefonen har börjat ringa – alltid lika kul. Nu bokar vi in rådgivningar och beskärningar, med det här vädret måste man inte vänta – det är bara att sätta igång. Idag planterade jag svarthallon på min baksida. De är jättegoda, lite kryddiga och ser nästan ut som björnbär. Jag älskar bär – vill ha alla sorter som finns. Visst är det lyxigt att kunna gå ut och mumsa sig igenom trädgården! Och så nyttigt det är – bär är grejen!

Massa nya varor har börjat komma, jag plockar upp lite efterhand – jag jobbar ju bara några timmar/ dag. Det är definitivt min utmaning i år, att hitta ett lagom i våryran…Jag har plockat upp jättefina svarta trädgårdsmöbler från Strömshaga, ljuslyktor från Iam Interior, näring från Fagerhults torv och markduk från HPJ. Jag har beställt jättemånga fina buskar som börjar komma vecka 10, 500 olika sorters perenner som levereras vecka 12 och tusentals sommarblommor som kommer vecka 11 till växthuset. Det är så härligt när växthustiden börjar – myyyys.

I år är vi fler trädgårdsmästare än vad vi brukar vara. Anna, Louise, Juliane, Andreas, Maria, Jeanette och så jag, ibland Lasse och på helgerna Saga. Vilket Gäng!!!

Louise kommer att ha en designkurs – lär dig planera din mest perfekta drömträdgård. Hon kommer också att bjuda in till kundkvällar – jättekul!

Måndagen den 2/3 öppnar vi butiken och det är som vanligt, ni kommer att få se nya varor och växter plockas upp varje dag i hela mars. Det tar ett par veckor för oss att väcka en vinterslumrande handelsträdgård. Vi har öppet vardagar 10-18 0ch helger 10-15.

Varmt välkomna till min lilla värld av blommor! / Jenny EskångAngsbacken_034