Du visar för närvarande I slutet av februari

I slutet av februari

  • Inläggsförfattare:

Det är i slutet av februari – vår vilomånad. Vi har haft fullt upp. Med barn och barnbarn i Göteborg och Stockholm så blir det några mil i bilen. Och vi åker alltid förbi platser som vi är nyfikna på för att tanka inspiration för att kunna blomstra lite till. Vi har också passat på att umgås med vänner, renovera kontoret och naturligtvis städat växthuset.

Jag har suttit många timmar i vårt utespa och njutit av stjärnklara kvällar, ett norrsken, några regndroppar, sol och snö. Jag har också badat i havet, cyklat på utflykt och sovit.

På onsdagen den första mars öppnar vi för säsongen. Dahliaknölarna är upplockade, fröerna och en massa fina skålar, urnor och krukor, ja massa grejer. Åh massa mer kommer. Lastbilarna har börjat rulla in på vår parkering och denna veckan kommer de första vårblommorna, citrusträd, stamträd och rosenportaler i riktigt bra järn.

Trädgårdsmästarna börjar också på onsdag. Och nu fylls almanackan fort med trädbeskärningar och trädgårdsrådgivningar. Vi har varit igång med beskärning och rådgivning hela vintern och vi har haft en massa kurser här – så himla roligt. De kurser man kan boka nu är Fruktträdsbeskärning och Trädgårdsdesign.

Jag sår fröer på löpande band, de får stå härinne på värmegolvet innan det är dags att sätta ut dem i stora växthuset. Jag klipper också ner pelargoner, tar sticklingar och krukar om.

PÅ TISDAGAR CA.KL.10.40 HÖR NI MIG PÅ RADIO P4 KALMAR, VI SNACKAR TRÄDGÅRD SÅKLART.  DEN 13.E MARS SER NI MIG PÅ SOPPTEATERNS SCEN MED LOUISE LÖVMO, ANNARS ÄR JAG HÄR ELLER SPELAR IN PODDEN SKÖNTGRÖNTGOTT.

öppet i handelsträdgården 7 dagar/vecka från den 1:a mars till midsommar. Vardagar 10-18 helger 10-15

Välkommen till min lilla lilla värld av blommor/Jenny Eskång