Du visar för närvarande Januari, nytt år, nya möjligheter.

Januari, nytt år, nya möjligheter.

  • Inläggsförfattare:

Idag är det den 27.e januari 2021. Jag har stökat till det och nu har jag ca:5 veckor på mig att få ordning på hela härligheten. Sedan är det dags att öppna för säsongen, för våren och för alla trädgårdsentusiaster som gömmer sig inne just nu för att det är för oskönt ute.

Trädgårdscafé

Om ni följer mig på instagram eller Facebook ser ni att vi bygger om. Jag lägger ut foton allt eftersom så att ni får följa med mig på resan mot Ängsbackens Handelsträdgård 2.0. I år satsar vi. Vi bygger en parkering på ca:1500m2. Vi drar in året runt vatten så att vi kan ha öppet längre i år….typ till tredje advent. Vi bygger nytt café och min syster Jonna kommer att börja jobba här. Hon ska bygga upp caféet och hjälpa mig att ge er en bättre trädgårdsupplevelse när ni kommer hit.

Trädgårdsbutik

Eftersom parkeringen flyttar bygger vi även ny butik i vår gamla sneda lada. Nu är den helt isolerad och det är ny panel på alla väggar och i tak. Eftersom vi envisas med att försöka hålla kostnaderna nere så tar det tid…vi tänker att vi måste göra så mycket som möjligt själva…utom parkeringen då – jösses vilket jobb!!!

Växter

I januari har jag suttit mycket vid datorn. Långa listor i Excel på latin från hela Europa. Det är kul, det kommer mer växter än det brukar. Sortimentet är brett, snyggt och spännande. Jag längtar efter dubbla vitsippor, svarta iris och en buffé av olika alunrot.

Trädgårdsmästare

Anna är igång och ritar trädgårdar och har rådgivningar. Andreas och Anna har också börjat beskära träd så vill du ha hjälp är det bara att slå en signal. Vi beskär hela februari – mars och det är ju 50% rabatt med Rutavdraget.

Podcast – Skönt Grönt Gott

Idag släpptes ett nytt avsnitt av vår podd Skönt Grönt Gott. Vår trio har blivit två. Monika och jag fortsätter att ge dig ett avsnitt varannan vecka. Kanske blir det ett nytt upplägg. Men vår stomme är fortfarande inredning, trädgård och mat. Men vi kommer också att snacka resor, kvinnligt företagande, böcker och drömmar. Jag hoppas att du lyssnar.

Min dag

Idag har jag njutit av en lång promenad i solen med en vän. Jag har kokat grönkålssoppa av grönkål som jag skördat ute idag – en fantastisk växt som hela tiden levererar mat. Sedan har jag varit och uträttat ärenden i en lite öde stad. Jag vet att det är lite läskigt just nu, alla är vi trötta på att hålla avstånd och hålla oss hemma. Men ingen vill ju bli sjuk så det är bara att kämpa på. Jag är bara lite rädd att alla mysiga butiker, caféer och restauranger i Kalmar inte orkar så länge till ekonomiskt. Det här är verkligen en utmaning.

Nu vill vi ha sol, vår och klorofyll. Ut på promenader, vinterbada och slippa all tid som blir i tv-soffan. Jag har sträcklyssnat på en bok på storytel det senaste dygnet. Den heter Familjen och är skriven av Johanna Bäckström Lerneby. Vilken bladvändare! Så himla bra! Den handlar om Göteborgs maffia. Tråkigt nog är den på riktigt och fortfarande pågående – så fruktansvärt. Läs den eller lyssna på den – den gjorde min dag.

Allt Gott! // Jenny Eskång