Juli, kallt, regnigt och ändå ganska skönt.

  • Inläggsförfattare:

Näst sista dagen i Juli. Sista behandlingen mot bröstcancer, sista påsen med dropp och första dagen i resten av mitt liv. Jag känner mig tom, liten och trött. Över ett år av behandlingar, nålstick och svajigt humör. Men också ett år av vänner, lärdom, familj och långa promenader. Jag jobbar lite, vilar mycket och trivs i mitt korta hår, men jag vill inte vara skallig igen….man får ju inte alltid välja. När jag mår bra träffar ni mig som vanligt i handelsträdgården, är jag lite låg gömmer jag mig i sjöboden. Det här året….det här jävla året….det här har varit en stor utmaning…och så lite corona på det. Jag hoppas hoppas verkligen att mitt nästa år kommer att vara snällare. Ikväll firar jag med ett glas kallt rosévin. Jag spelar hög musik och sjunger med i refrängerna. Jag dansar i köket och kunde jag slå volter skulle jag göra det. (men det är inte läge att bryta några ben just nu…)

I min trädgård just nu blommar sensommar perenner tillsammans med hortensia. Jag går omkring och plockar bär och mumsar och njuter av skörden från grönsaksland och blåbärsskog. Naturen är magisk och i min trädgård finns allt jag behöver. Min tid är nu och jag njuter, tar vara på stunden och är tacksam för så mycket. Livet är sällan rättvist, inte alltid fint men väldigt ofta lärorikt. Jag hade inte velat gå igenom allt detta själv. Det här har jag klarat med hjälp av många fina människor – TACK!

På Ängsbackens Handelsträdgård har det varit full fart varje dag hela säsongen. Det är fortfarande ovanligt högt tempo i butiken och några av trädgårdsmästarna har fortfarande semester. Men just nu har vi fyra praktikanter som ni hittar i buskarna. De är här för att lära sig mer om trädgård och för att rehabilitera sig. Hittar ni oss inte så hänger vi med vattenslangen, men ring i klockan så kommer vi direkt för vi  vill verkligen hjälpa er med era planteringar. Det är ju därför vi är här.

Cafét håller öppet hela Augusti och glassen är påfylld. Vi har fått hem de första kryssbollarna och på kvällen är det dagg i gräset. Jag älskar att jobba med årstiderna och har njutit av en vanlig svensk sommar samtidigt som jag längtar efter mysiga kvällar med tända ljus och under en filt soffan.

Vi sänker lite priser och jag beställer nytt. Vi krukar om träd och buskar och städar i visningsträdgården. Idag har jag beställt massa krukor till våren 2021 och jag funderar på vilka nya trädgårdsmästare som ska anställas. Nästa år vill jag inte ha för lite personal, jag klarar helt enkelt inte att jobba jämt längre – dags för förändring! Dags för nysatsningar och dags för ödmjukhet, kärlek och kanske lite mer träning. ( skriver jag glatt och tuggar i mig lite chips).

I onsdags släpptes ett nytt avsnitt av vår podd SKÖNT GRÖNT GOTT. Vi snackar bär, sylt och saft. Det är högt i tak och nära till skratt. Vi vill verkligen att ni lyssnar, det skulle göra oss glada och stolta. Vi är inte hippa, coola eller tuffa….vi är bara oss själva och bjuder er på den kunskap som vi har – det är ju så härligt att lära sig saker.

Jenny web sommar 2020Nu en stund ute innan solnedgång, jag tar med mig vinet, sätter mig i min flygande soffa och glor på korna. Jag älskar livet! Hoppas ni gör det också och tar vara på det. Även molniga, kalla och regniga dagar kan vara finfina dagar. Kram Jenny Eskång