Du visar för närvarande JULMYS PÅ ÄNGSBACKEN

JULMYS PÅ ÄNGSBACKEN

  • Inläggsförfattare:

Javisst! Här är det höst, novent, advent och jul samtidigt. Jag älskar den här tiden. När vi får sätta upp ljusslingor, tända ljus och så alla stjärnorna i fönstren. Här på Ängsbackens Handelsträdgård har vi för första gången bestämt oss för att ha öppet under de här härliga veckorna innan julen knackar på dörren. Och jag gillar det. Vissa dagar, typ i söndags var jag galet stressad för det var mycket som skulle fixas, men alla andra dagar har bara varit fint.

Vi har haft 3 fullbokade kransbindargäng med finfika i orangeriet. Det har varit så trevligt, alla är så kreativa och duktiga. Det materialet som vi använder i kransarna är thuja, nobilisris, ädelgran, buxbom, cypress, hiba och en. Det vackraste är att blanda, alla kransar blir unika och vill man inte binda själv finns det färdiga kransar att köpa.

Vi planterar också julgrupper, binder buketter och samtidigt så planterar vi fortfarande hos våra kunder. Idag har Andreas planterat rhododendron vid kallbadhuset i Kalmar, Anna, Sandra och Lasse har gjort klart en stor beskärning på 100st träd – så skönt att det är klart! Emma och jag har städat och pysslat i butiken och trädgården. Det blev ca:600 lökar planterade och en himla massa perenner i pastellfärger. Vi håller så sakta på att bygga upp en liten egenodlad snittblomsavdelning på vår åker. Så att vi kan leverera hemodlade buketter – det kommer att bli så fint. I morron planterar vi en massa pioner – hoppas vi får se någon blomma till våren….

I morron förbereder vi också för torsdagens kvällsöppet. Vi tänder marchaller och eldfat vid kl.16.30. Lasse grillar korv, Jonna bakar lussebullar och fixar varm choklad med extra allt. Emma hjälper er i kassan och Sandra och jag har kransbindning i växthuset. Det går också fint att plantera en julgrupp. Vi har dukat upp med lecakulor, jord, mossa och krukor. Det finns en buffe av småplantor och pynt.

SÅ VARMT VÄLKOMMEN PÅ JULMYS PÅ ÄNGSBACKENS HANDELSTRÄDGÅRD: KVÄLLSÖPPET TORSDAGEN DEN 25/11 TILL KLOCKAN 21.00

VARMA KLÄDER PÅ!!!

Och just det…imorron kommer ett nytt poddavsnitt. Lagom till advent berättar Monika hur Watt och veke föddes – ett bra avsnitt. Nummer 67 av podcasten

SKÖNT GRÖNT GOTT

Vid tangentbordet denna mörka novemberkväll// Jenny Eskång