Lillejul

  • Inläggsförfattare:

Den 23.e december 2019. Molnen och dimman lättar och vi ser en strimma blått på himlen – total lycka efter en höst i mörker. Nu vänder det – det kommer att bli ljusare.

Julhelgen satte igång i fredags här, för då kom äldsta sonen hem – underbart! Jag älskar när det blir stökigt på ett hemkärt sätt med skor i hallen, böcker som håller på att läsas och ett stim i köket. Jag vill poängtera att för mig är december magisk och sedan får man julhelgen med allt på köpet. Jag älskar tiden innan och efter. Förberedelser, dofter, smaker och traditioner. Och dagarna efter när man äntligen får sjunka ner i Tv soffan, läsa boken och lägga pusslet. Hösten har inte varit askul. Efter tuffa cellgifter och sliten kropp har mitt fokus varit strålning varje dag och nu blir det medicinering varje dag i många år framöver. Jag har några behandlingar kvar också, var tredje vecka till augusti. Det här äventyret med min bröstcancer har tagit upp mycket av min tid och det har nog förändrat mig för alltid. I min bubbla har jag nog helt plötsligt blivit lite mer egoistisk, har lärt mig säga nej till kvällsjobb och tar nu vara på bra dagar som jag aldrig gjort förut. Jag håller på att lära känna min nya trötta kropp och jag har en hel del utmaningar, jag börjar om på ruta ett. Och jag har lärt mig att livet är en gåva och det är bara jag som kan styra mitt liv i den riktning jag vill, det är viktigt att vara hjärnstark och att omge sig med människor med positiv energi.

Trädgården har blivit min plats för rehabilitering och jag älskar livet utomhus – det är där jag laddar mina batterier. I mellandagarna ska jag klippa mina vinrankor och plantera några bortglömda lökar. Nästa års sortiment är beställt och till och med en ny skåpbil. Det är roligt att blicka framåt och planera för nästa säsong. Vi lämnar trots allt trädgårdssäsongen 2019 med flaggan i topp – det har varit ett bra år med en fantastisk personal. Jag är så stolt över alla tjejer som jobbar här, vi är ett bra gäng. Vi har jobbat i många spännande projekt i år, stora och små. Vi har haft jobbiga dagar, roliga dagar och många dagar med skit under naglarna. Det är ett kreativt jobb med fokus på livet i trädgården. Vi är så glada och tacksamma för att ni ger oss möjligheten att jobba med det vi tycker är kul. Det är en ynnest att få jobba utomhus och följa årets månader med väder och vind. Utan mitt jobb tror jag att mina förutsättningar för resten av mitt liv varit begränsande… har jag sagt att jag har världens bästa jobb? Och världens bästa personal, världens bästa kunder,världens bästa vänner och sist men inte minst världens bästa familj.

Jag känner så stor tacksamhet och med det önskar jag er alla den lugnaste och skönaste av jular. Med lagom mycket släkt, mat och vin. Men en stor dos av frisk luft, långa promenader och positiv energi. Passa på att vila ut, ladda batterierna och ta nya tag, snart kommer ett nytt år med nya möjligheter. Det är det som kallas livet.

Vid pennan en solig decembermorgon med en kopp kaffe. / Jenny EskångSkönt Grönt Gott