Nu är det äntligen maj!!!

  • Inläggsförfattare:

Efter en galet kall, snöig, blåsig o blöt april – helt klart den värsta genom tiderna går vi nu med stormsteg (hahaha) in i maj det stora vårrusets månad. Högt tempo, trötta fötter o snabba trädgårdstankar. Ja det är bara att blunda o gräva i 110!!! Vi har haft föreläsningskvällar med landstinget i orangeriet – så mysigt o så trevliga tjejer. Stackarna kommer varje år för att höra mitt babblande om olika växter o ibland bjuder jag på något spännande. Förra året åt de funkiaskott o drack björksav. Idag åt de fruktsallad med maskrosor, björk o violer….Jag är inte knäpp – tror jag inte, men jag gillar lite udda lösningar så att man kan leva livet med en liten twist. Vi har haft ett par trista veckor. Många som stått familjen nära som gått ur tiden, ett par förtidigt o någon efter ett långt liv. Jag känner mig lite trött o trasig i själen – det tar på krafterna att sörja. Men jag har också firat mannen som blivit 50 år umgåtts med släkten o njutit av en stilla valborgskväll hemma i solen – återhämtning. Idag kom radio P4 kalmar på besök o vi pratade trädgård i radio – alltid lika kul! Vi har fått hem massor av nya perenner och kassaapparaten går äntligen varm – efter en lååång kaaall vår. Nu lite sömn så vi orkar nästa dag… Allt gott till alla trädgårdsvänner! Här är en liten bild på dagens växthuskompost – Är det inte galet vackert!!!

Kram Jenny E20170422_191031skång