Nya året närmar sig….

  • Inläggsförfattare:

2020

Vi kan snart lägga 2020 till handlingarna och blicka framåt – 2021 är ju bara bakom hörnet. Jag har avslutat året med ett dopp i havet i ett soligt Kalmar och jag ser fram emot nya möjligheter, nya starkare krafter och ett nytt år fullt av odlingar. För mig personligen har mycket hänt de senaste två åren och jag kommer att få jobba mycket med mig själv resten av mitt liv. Det är ett år sedan jag fick min sista strålning och inte trodde jag att spåren av min cancerbehandling skull etsa sig fast i hela min kropp. Jag fyller mina dagar lätt. Det är så mycket jag vill göra, utveckla och bli bättre på. Jag är hungrig på livet och tänker ta vara på varenda dag som kommer till mig.

Handelsträdgården

Ja det är ju i handelsträdgården vi brukar träffas. Det är där jag trivs bäst. Bland kunder som vill ha hjälp, bland vattenslangar och småplantor. Det ger mig så mycket energi att jobba med det som är min hobby – trädgård. Det är verkligen en gåva att ha förmånen att vara utomhus hela dagarna (i väder och vind). Det är en gåva att få träffa så många underbara människor (familj, vänner, personal och kunder). Och det är en gåva att få bo i ett stort hus på landet med naturen runt hörnet. Det har väl alla kommit fram till nu…efter ett år av pandermi vill alla som kan bo i hus.

Vi har klarat oss bra (peppar ,peppar) Än så länge ingen corona här. Och jag tycker att alla kunder har skött sig bra i handelsträdgården. Vi har spritat, gjort av med tusentals plasthandskar och hållit avstånd. Jag har funderat mycket på att starta webbutik för nu kommer de flesta att handla hemifrån. Men efter att ha sett kaoset vid återvinningstationerna med alla förpackningar från näthandel och hämtmat under året så backar jag på det. Att vi så snabbt bygger stora sopberg av konsumtion tycker jag är lite läskigt. Så istället för att investera i en webbutik så investerar vi i det personliga mötet. Vi vill fortfarande träffa alla kunder här på Ängsbacken på riktigt. Och kanske blir det också viktigare i framtiden (då fler kommer att jobba hemifrån) att få komma hit till min trädgård.

Här kommer du att kunna ta en fika eller lätt lunch utomhus. Du kommer att kunna botanisera bland tusentals olika växter till trädgården, hemmet, balkongen, kolonin eller kanske som en gåva. Vi kommer som vanligt att ha ett väldigt brett sortiment på krukor och i vår nya butik hittar ni fröer och dahliaknölar. Ja det kommer att bli ett härligt år 2021. Ett år utomhus, ett år med personliga möten och glada skratt. Men förmodligen fortfarande på avstånd, i små sällskap och utan kramar.

Trädgårdsmästarna

Trädgårdsmästarna som har jobbat i år kommer att fortsätta nästa år. Och vill ni boka in dem för uppdrag i trädgården nu i Januari och Februari så går det jättebra (som vanligt).Vi brukar börja klippa träd i Februari. I år är det ovanligt milt och kanske klipper vi redan i slutet av Januari. Jag har tagit in syrenkvistar som blommar fint i mitt kök – det är ingen ordning alls på årstiderna….Anna kommer att jobba med rådgivningar och ritningar under vintern så det är bara att maila mig så bokar vi in en tid. Jag tycker att det är bra att passa på att planera trädgården på vintern. Vi är inte  stressade så du får verkligen hela vår uppmärksamhet. På våren jobbar vi ofta med många trädgårdar samtidigt och väntetiden är några veckor. Nu kan vi komma när det passar dig bäst.

Tack

För att vi fått förmånen att hjälpa dig i din trädgård. Tack för att vi fått förmånen att sälja fina växter till dig och stort tack för att just du har fikat här hos mig.

Nu ska jag byta om till klänning och lägga champagnen på kylning för jag har hört att det är nyår!

I vårt senaste poddavsnitt får ni hela nyår serverat av oss…Jenny, Monika och Caroline. Vi heter Skönt Grönt Gott och det skulle vara kul att få veta om just du lyssnar. Du hittar podden där poddar finns.

nyår

Ängsbacken

Vi på Ängsbackens Handelsträdgård säger GOTT NYTT ÅR! Det kan ju bara bli bättre!

Kram på lite avstånd Jenny och Lasse Eskång