Du visar för närvarande OJOJOJ TIDEN RINNER IVÄG:::::

OJOJOJ TIDEN RINNER IVÄG:::::

  • Inläggsförfattare:

Jamen vad är det här? Redan mitten av april och jag har inte hunnit skriva någonting.

Det är onsdag kväll, imorron är det skärtorsdagen. Jag har inte ens satt in något påskris. Känner att det här med påsk verkligen hör till familjelivet. Och nu när det bara är Lasse och jag i huset så orkar jag inte riktigt släpa mig ner i källaren och hämta påsklådan…Dessutom har ju min överlevnadslåda hamnat framför lådan med påskpynt och alla de konservburkarna flyttar man inte på så lätt. Nåväl, kanske beror det också på att vi varit lite avslagna eller rättare sagt kylslagna. Det har varit en trög kall vår och vi väntar fortfarande på den stora rusningen.

I alla fall är det kul att hjälpa alla de kunder som kommer hit, för nu har vi ju verkligen tid att lyssna på deras trädgårdsdrömmar. Och många sätter sig i vårt trädgårdscafé med en hembakad fika. Läser en tidning och landar i lugnet. Det känns så fint. Fint att så många gillar att landa här hos oss fast det haglar, regnar, snöar eller är alldeles alldeles underbart.

Det finns en lite dålig grej med hembakat varje dag, ja det är ju att jag tycker att det är sjukt gott med något sött till förmiddagskaffet och de där kakorna sätter sig liksom på magen. Och jag som måste gå ner i vikt för att bli av med lite värk i knäna. Jag kämpar på. Varvar gofika med morötter…..gofika vinner alla dar i veckan.

Här i handelsträdgården har vi verkligen fyllt upp med växter och krukor. Det är typ överfullt och vi har aldrig haft så många fina träd i olika storlekar. Det är knoppigt och blommigt överallt och det känns som om jag bor mitt i ett vykort. Efter stängning går jag ut och myser. Njuter av allt det vackra, plockar vårblommor och vattnar någon bortglömd liten blomma.

Ibland stannar jag lite längre i växthuset. Toppar luktärtor, gödslar eller sår tomatplantor. Jag älskar verkligen den där känslan, du vet att så ett frö och se det gro. Det knorrar upp sig ser alldeles nyfött och känsligt ut och två veckor senare står det en stolt liten planta med fantastiska förutsättningar och ger mig glädje så många månader framöver. Det är magi det här med våren. Men oj så många arbetstimmar för att få alla plantorna klara lagom till våren kommer, och det är ju aldrig någon som vet när den kommer….

Tur jag har fantastisk hjälp. Det här gör sig inte självt, dessutom orkar jag ju inte jobba hela dagar längre utan går lite på halvfart.

I Mitt Växthus Träffar Du Ofta Annelie. I Kassan, Handelsträdgården, I Din Trädgård Eller Vid Ritbordet Träffar Du Anna Och Andreas. Sandra, Mirja Och Emma Gör Allt Utom Att Rita Och Jonna Gör Succé Varenda Dag I Vårt Trädgårdscafé. Och Där Hoppar Vi Allihopa In De Dagar Jonna Är Ledig.

 

Ja du förstår vilket Team vi är. Alla hjälper alla och mittemellan är Lasse och jag och försöker hålla ihop, styra upp och planera.

Tillsammans är vi fantastiska!!!

Jag hoppas du vill komma hit och träffa oss nu i påsk. Såklart har vi öppet alla dagar.

Och du….glöm inte hojta till om du vill hjälp. Det är ju därför vi är här.

Påskkram till dig som läser detta och jag ber verkligen om ursäkt för att dröjt så länge innan jag satte mig ner och skrev några rader.

Hoppas vi ses!// Jenny Eskång