Du visar för närvarande Oktober…med siktet mot jul.

Oktober…med siktet mot jul.

  • Inläggsförfattare:

OJ!!! HÄR HITTADE JAG EN OPUBLICERAD OKTOBERBLOGG…NI FÅR DEN NU OCH SNART KOMMER NOVEMBERS…

Det är den gråaste dagen någonsin och jag har valt sovmorron och skrivbordsjobb. Skrivbordsjobb passar inte mig alls, men det är skönt att få möjlighet att få undan lite papper på dagen. Som småföretagare sker annars mest dessa sysslor på kvällen efter arbetsdagens slut.

Det är väldigt mycket beställningar. Barrotade häckar som kommer denna veckan är syren, häggmispel och aronia. Även en sändning med barrotade rosor kommer från Danmark. Om ett par veckor kommer liguster och i november är det dags att plantera avenbok och bok.

Men vi har också väldigt många stora träd på gång in. Träd som vi har ritat in i många fina trädgårdar. Träd med lite kraftigare stam, en fin krona – träd som är några år gamla. Det som är roligt med att plantera lite större storlek är ju att man känner att man vinner några år och man ser direkt hur platsen kommer att bli. De kostar lite mera, men det är så värdefullt att vinna tiden.

Det är ju en bra planteringstid. Även om det känns grått och trist. Passa på att plantera nu när marken är fuktig efter regnet. Det kommer igång mycket snabbare till våren om det är planterat på hösten. Och inte behöver du vattna så mycket.

Just nu har vi 50% RABATT på väldigt många växter, vårlökar och en massa julsaker så titta ut hit till oss på Ängsbacken och fynda!!!

Om jag hade varit i behov av växter så skulle jag ha satsat på dvärgsyrenen Palibin, vingad Benved, rödbladig Fläder och Katsura. Men det finns också jättefina rosor kvar. Alla Austinrosorna är ju helt underbara. Eller om man bor torrt och blåsigt så finns det jättefina tåliga buskrosor. Allt till HALVA PRISET!!!

Samtidigt som vi är ute och beskär häckar och träd hela dagarna så ritar vi nya trädgårdar. Och just nu har vi ett helt gäng med anläggningsjobb inbokade efter skisser som vi gjort – det är så kul! Förra veckan var Anna och Andreas på Naturbokhandeln på Öland och planterade tusentals perenner. Anna har ritat deras nya utemiljö och det kommer att bli magiskt. En plats för humlor, bin, fjärilar och fåglar. Med vackra gångar, mycket färger och med svenskodlade växter. Helt fantastiskt!

Vi håller också på att bygga om Ängsbacken till JUL på Ängsbacken. Vi har fyllt på med Watt & Veke stjärnor, ljusstakar och pepparkaksformar. Här finns pynt, julklappar och julkulor. Och det bästa av allt är att det är 50% RABATT på väldigt mycket av julen också.

Vi kommer att ha öppet varje dag till tredje advent, det kommer att kännas som en julmarknad för här finns det mesta och trädgårdscafet är öppet för dig som vill värma dig med en kopp kaffe. Är ni många som vill komma och fika får ni jättegärna ringa och boka (eftersom det är lågsäsong) Vi vill ju helt leverera nybakade kakor till våra gäster.

Under November kommer vi att ha fyra dagar/kvällar för kransbindning. Är du intresserad av det får du gärna maila info@angsbacken.se för mer information.

Vid pennan denna gråa dag i oktober// Jenny Eskång