Du visar för närvarande Påsken

Påsken

  • Inläggsförfattare:

Så blev det påsk, det är vårens största helg. I år är det ovanligt tidigt men oj vilken tur med vädret! Det känns som om det lika gärna kunde varit snöstorm och drivis.

Men här fick vi kaffe i solen, våffla med skagen, surrande bin och årets första glass. Jösses vilka härliga dagar.

Växterna

Ja nu har vi plockat upp tusentals växter. Vi har hållit på i flera veckor. Prismärkt, krukat om, plockat fram. Flyttat växter från kallväxthuset in i handelsträdgården, flyttat lådor och byggt upp en härlig miljö som jag hoppas kommer bli inspirerande – bara vi blir klara någon gång.

Utejobb

ja vi jobbar ju ute i era trädgårdar. Alla vardagar från mitten av februari till december. Och vi har fulltecknade almanackor just nu, så vet du att du kommer att behöva en tid för trädgårdsskötsel, snälla ha lite framförhållning för vi vill så väldigt gärna hinna med alla såklart.

Vi har beskurit träd i en månad nu och nu sätter vi igång med att klippa häckar och beskära buskar. Vi rensar också ogräs, räfsar bort hösten och vinterns bortglömda löv och börjar snart klippa rosorna. Allt detta ger vi dig såklart RUTAVDRAG på – alltså 50%rabatt.

Trädgårdscafé

Jonna har kickat igång vårt mysiga trädgårdscafé med hembakade godsaker. I helgen finns smörgåstårta, lunchvåffla, fikavåffla, mackor, pajer, kladdkaka, biskvier, cheesecake, franska våfflor och mera mumsiga kakor.

Här finns även glass, goda kalla drycker och framförallt finns det mysiga platser att sitta på.

Antingen sitter du inne i caféet, i orangeriet, eller om du är varmt klädd ute i trädgården.

Vi har öppet 10-15 alla röda dagar och 10-16.30 alla vardagar.

Trädgårdsbutiken

Japp, klart vi har en trädgårdsbutik. Här finns krukor, ljuslyktor, torkade blommor från trädgården, fröer, dahlia knölar, sättpotatis och en hel massa roliga saker till dig själv eller som gåvor till andra.

Butiken har samma öppettider som handelsträdgården alla röda dagar 10-15 och vardagar 10-18.

Handelsträdgården

Här finns allt du behöver, även det du inte visste att du behöver och lite till. Träd, buskar, perenner, klätterväxter, rosor, fruktträd, bärbuskar, barrväxter, krukor, spadar, jord och gödsel.

Hittar du inte det du söker vill vi gärna hjälpa till så bara fråga så hoppas vi kunna lösa dina trädgårdsproblem tillsammans.

Varmt välkommen

Med detta vill jag önska dig varmt välkommen hit till min lilla lilla värld av blommor den här våren, alla dagar i veckan.

// Jenny Eskång