Du visar för närvarande Resan är målet

Resan är målet

  • Inläggsförfattare:

Målet för min resa den här våren är att utveckla min blomstrande handelsträdgård. Och eftersom vi älskar projekt så är det ju så här…att resan är målet. Snön har fallit, minusgraderna har ökat och det går liiite sakta med min ombyggnad just nu. Det är som om någon tryckt på knappen FREEZE.

Trädgårdsbutiken

Men i ladan börjar det sakta men säkert bli en  trevlig butik. Nästa vecka börjar vi möblera och plocka in varor. Idag har jag plockat upp ekologiska fröer och nästa vecka börjar lastbilarna rulla in. Jösses vad vi har jobbat med den sneda gamla ladan….det är nästan så att jag vill flytta in där. Det skulle kunna bli ett drömmigt sommarhus…Men nu ska vi fylla den med krukor, sättpotatis, dahliaknölar och sommarmöbler. Det här är så kul!!!

Livetfika

Det är mycket kvar att göra och trots att snön vräker ner känner jag mig hoppfull. Jag älskar det här pirret i magen innan allting drar igång och snön har gett mig lite mer vilotid – det gör mig gott. Jag försöker planera mina dagar med en portion motion, frisk luft, jobb, podcast sköntgröntgott och familjen. Idag har jag fått in det mesta. Yoga, skidor, middag, gofika, varuplock och poddmöte. Jag har kreativa dagar – alltid, det är bara lite olika vilken energi jag har har. Det gäller att hushålla med kroppens resurser och jag låtsas som att jag fattar att lagom är bäst.

Vårplanering

Så nu ändrar jag fokus ett par dagar och ägnar mig åt frösådd, städning av växthus och pappersarbete (läs vårplanering) Det är massor av platser som ska städas. Plankor som ska målas och formulär som ska fyllas. Och så ska jag skotta lite snö, bygga hyllor och bära bord.

Orangeriet är inklätt i ett tjockt täcke med snö och därinne står mina bortglömda väderkvarnspalmer. De skulle nog vara tacksamma för lite sol och värme, men i den här trädgården blir man inte bortskämd. Och de ska ju tåla 15 minusgrader…

Jag har börjat så chili, paprika, kronärskocka och små tomater av sorten Tiny Tim. Det är alltid kul att sätta igång med såjord, vermeculit och olika odlingstråg. Jag sår i alla möjliga olika byttor, b.l.a tomma vindruvsaskar från affären. De har ju lock och blir så himla bra växthus. Nu ska jag rota fram min växtbelysning för tomaterna har redan fått hjärtblad och skriker efter ljus (och det gör jag med).

podd

Podcast

Du som känner mig vet att jag poddar och nu finns ett nytt avsnitt ute som handlar om frösådd. Podden hittar du där poddar finns och nu finns även en hemsida med blogg www.skontgrontgott.se

Nu mina vänner är det Tack och Godnatt! Kram JennyEskång

jenny