Du visar för närvarande Så blev det höst

Så blev det höst

  • Inläggsförfattare:

September kom och vi känner oss lite lurade på en lång härlig brittsommar. Det har regnat, regnat och regnat. Men visst har det varit sol. Och jag har fortsatt att bada en gång/ vecka och faktiskt har det varit riktigt skönt – tills nu. Nu går det fort när man hoppar i, man hinner nästan inte bli blöt….

Efter skolstarten har vi haft mycket förkylningar här och jag skulle nog säga att de senaste två veckorna har allt gått på halvfart. Det känns som om vi är extra känsliga nu efter ett år av avstånd och spritade händer. Men jag håller mig frisk, peppar,peppar…

Den här tiden hänger vi mest på stegar. Det är så många träd som ska beskäras, så många häckar att snygga till och framförallt så otroligt många trädgårdsrådgivningar. Ja almanackan är överfull och vi försöker beta av ett projekt i taget, men just nu räcker vi inte riktigt till.

I trädgårdscaféet har Jonna alltid hembakade kakor – 7 dagar/vecka. Just nu är det fokus på äpple eftersom det är det som trädgården levererar. Jonna kokar också sylt, saft, chutney och marmelad på trädgårdens skatter. Och allt finns att köpa i fina flaskor och burkar här i butiken. Vi håller på att bygga in några sittplatser och förra veckan kom det upp glaspartier så att vi kommer undan väder och vind. Vi är inte riktigt klara, men en bit på väg…

I helgen har Lasse fokuserat på ladan. Där har det dragits ny el och spotlights har kommit upp i två rum, vi är inte klara men en bit på väg…

Viktoria och jag har varit i handelsträdgården och jag skulle säga att det jag sålt mest av i helgen är rosor och perenner. Echinacea – Solhatt i olika färger är storsäljaren just nu och jag tokälskar dem alla. Vi säljer också mycket vårlök, mest tulpaner men även balkansippor, narcisser och pärlhyacinter.

Jag är väldigt förtjust i Tidlösa/ Höstkrokus /Den nakna jungfrun….kärt barn har många namn. Den blommat nu. Jag har lila och vita i min trädgård och de är helt förtjusande. Bladen kommer först till våren så de ser kanske lite nakna ut. Men vet du vad! När man planterar dem under plommonträdet så hjälper de till med nästa års skörd pga ett magiskt ämne som de utsöndrar i jorden. Det är ju som magi! Alla med plommonträd borde plantera tidlösa. Men tänk på att de är giftiga.

I morron ska jag unna mig lite ledigt. Ni träffar Jonna och Sandra i butiken och här är det påfyllt. Vi har ett otroligt brett sortiment av nästan allt.

Just nu har vi 20%RABATT på rosor, vit Echinacea COCO, blå Skäggbuske, Perovskia, Miscahanthus och låg Brudslöja. Vi har också sänkt priserna på en del krukor, några udda träd, kryddor och Buskgråmalva.

Varmt Välkommen in helt enkelt!// Jenny Eskång