September är så härligt!

  • Inläggsförfattare:

Det här har varit den bästa september månad i hela mitt liv. sommaren har sakta fasats ut och vi har fått njuta av värme, sköna bad i havet och vi har fått se trädgårdarna starta om på nytt. Efter allt som bränts ner i sommar var man ju lite orolig, men det mesta har klarat sig fint- även om gräsmattan verkligen är ett katastrofområde där bara ogräs trivs just nu. Jag har gett min trädgård ett Nashipäron och ett persikoträd och jag längtar till nästa års skörd. Jag har gett mig själv tid för yoga, meditation och avkoppling. Vi har köpt två små sjöbodar på Öland, för att ha en plats att fly till när stressen knackar på dörren. Jag älskar den platsen, havet och strandängarna, de sjöbodarna kommer jag att göra mig lycklig resten av mitt liv. I all enkelhet så blir livet inte tungt. När man skalar av prylar, lyx och datorer blir man liksom mer levande. I min sjöbod finns ingen el och inget vatten, det är helt fantastiskt! På Handelsträdgården har vi bytt tysta och lugna Augusti mot en fullspäckad September. Jag känner mig bortskämd, jag har riktigt duktiga trädgårdsmästare som gör rabatter, rensar, beskär, designar och sätter stålkanter. Utan mina trädgårdsmästare hade inte Ängsbacken existerat – de gör min dag. Vi har ritat och anlagt en innergård på HSB Vega i Kalmar – alltså det blir så fint! Och nästa vecka drar vi igång med HSB Bruksgården – Jättekul! Och emellan detta hjälper vi alla privatpersoner att förenkla deras trädgårdar, snygga till, bygga ut, göra poolområden och inventera gamla fruktträd. Vi har det bästa jobbet alla dagar  – om det inte regnar…. Just det var på Stortorget i Kalmar och hade en popup butik under Nyttboende mässan – alltid trevligt att möta Kalmarborna och riktigt inspirerande att bygga butik. Vi var också på Bötterums byggnadsvårdsmässa och dit kommer vi gärna tillbaka till, fin plats. Nu en ny dag med nya möjligheter. Det blir mässa för nästa års inköp och sedan skördefest i Källa hamn på Öland – galen vecka. Ha en fin dag i solen!20160926_182437