Sista november….

  • Inläggsförfattare:

Sista november ger oss kyla. Vinterdäcken är på och sommarvattnet är avstängt. Trädgårdsmästarna har haft sin sista dag för säsongen och nu står jag här med ett ombygge, en inventering och en hel del växter och krukor att flytta på.

Tack och lov kommer Louise och Maria att jobba några dagar in i december – jag kommer verkligen att behöva deras hjälp. Ensam är inte stark.

Och jag är ännu inte stark, min sjukskrivning fortsätter mot nästa år och jag är beordrad att ta det lugnt, jobba lite, vila mycket, sänka kraven, delegera, backa och framför allt bli riktigt 100 igen. Och det måste få ta tid…..

Jag har vintern på mig och jag har ett gäng pigga trädgårdsmästare som gärna vill jobba nästa år med att utveckla min handelsträdgård till något bättre, något trevligare, lite bredare, mer unikt och framförallt mer effektivt. Förrådet är nästan klart och sen ska det byggas ny butik. Efter det ska det göras en ny parkering, en ny kassa och sist och kanske viktigast ett bättre café. Planerna är stora, vi vill växa, utvecklas och inspirera. Vi vill leverera snygga trädgårdar, fina växter och vi vill ge er en härlig grön skön stund när ni kommer hit våren 2021.

Så vad tar vi med oss efter säsongen 2020….jo det var året när alla började odla. Alla ville plocka sina egna bär, sylta, safta och koka chutney. Alla ville odla sina egna snittblommor och dahliorna fyllde krukor och planteringar och vaser. Alla ville ha ett silverpäronträd,  japanskt körsbär och ett eget äppelträd – gärna av sorten Ingrid Marie. (vårt klassiska juläpple)

Vi har haft det stressigt och det har varit trångt på parkeringen. Vi har haft kul, högt i tak och glada skratt. Och vi har varit trötta, förkylda och haft träningsverk. Vi har varit kreativa, skapande och innovativa. Vi har löst många trädgårdsproblem, ritat massa trädgårdar och levererat tusentals växter. Vi har kört sönder bilar, sågat av sågblad och vi har brutit ihop och rest oss upp igen.

Jag måste säga att efter detta trädgårdsåret så klarar vi allt, tillsammans är vi starka och väldigt duktiga. Jag är stolt över min personal och jag längtar till nästa säsong då jag äntligen kommer att jobba här tillsammans med min man.(tänk att det tog 16 år innan han insåg att jag valt rätt yrke och inte han…..jag har ju alltid rätt:)

Med dessa orden tackar jag alla er fina kunder – jag är så glad att ni finns. Utan er är vi inget. Nästa år blir vi fler och vi kommer att kunna leverera mer. Vi öppnar som vanligt butiken den 1/3 (även om det snöar) men vi kommer förmodligen att ha öppet fram till jul nästa år. Men ni vet hur det är….jag är alltid hemma. Så vill ni köpa presentkort i vinter eller boka tid för rådgivning och trädgårdsdesign så är det bara att slå en signal.

Idag har jag spelat in podcast med mina vänner i podden Skönt Grönt Gott. Vi blir väldigt glada om ni vill lyssna, kolla in vår instagram och berätta vad ni vill att vi pratar om.

På Ängsbackens instagram kommer ni att få hänga med i vinter och se vad vi gör för förändringar – jag är väldigt nyfiken själv.

Sist men inte minst. Ta hand om er, det är en knasig tid och vi måste vara försiktiga, visa hänsyn och hålla oss friska.

Kram Jenny Eskångmurgröna