Du visar för närvarande Sommar, sol och bad

Sommar, sol och bad

  • Inläggsförfattare:

Jamen visst blev Juli månad som en resa till medelhavet. Det var varmt – så sjukt varmt. Till och med havet gav mig bad på 25 grader – sååå skönt.

För växtligheten i trädgård och natur har värmeböljan satt sina spår. Spår av torka, trötta växter, lite hängiga med bruna bladkanter. Gräsmattorna har länge sett ut som hö och mina hallon är helt intorkade. Det tyckte jag var onödigt, men jag har helt enkelt inte riktigt orkat med mina egna odlingar i år. Vi har haft mycket att göra sedan den första mars och nu, mitt i semestertider så är vi liiite kort om trädgårdsmästare.

Vi har ju öppet hela sommaren och jag märker att många nya kunder hittar hit trots värmeböljan. Det är så kul! Att jobba med växter och det personliga mötet är det jag brinner för och det är där jag har lite svårt att begränsa mig. Arbetsdagarna blir långa och när huvudet landar på kudden sover jag på studs.

Just nu, är några på semester men här i trädgården hittar du Anna, mig, Lasse och Louise. Emma bakar biskvier i cafet och Sandra kommer snart tillbaka från semestern.

Den senaste veckan har gett oss varierande väder som fyllt alla vattentunnor med råge och en del källare med. Vi har klarat oss bra här och nu ser jag fram emot att hela växtligheten liksom ska explodera efter alla störtskurar. Det har varit onödigt hårda regn, för mycket åska och varför hagel?

Veckan som kommer drar Lasse och jag en runda till Danmark för att styra upp vårens inköp….en hel del är redan bokat, men jag tänker att i slutet av augusti ska jag ha hyfsad koll på året 2022.

I växthuset är det ca:2200 plantor som är färdiga för att planteras. De mesta är tåliga och härdiga perenner – det är kul att odla själv och det ska vi göra mera.

Vi har varit runt på lite studiebesök inför höstens jobb på vår nya åker. Det kommer att planteras ett gäng blåbär, hallon och sparris. Men även en del buskar, massa perenner och så ska vi lämna plats för lite snittblommor och pumpor. Det r så himla kul med alla planer….jag önskar bara att kroppen var lite snabbare.

Jag fortsätter podda på podden Skönt Grönt Gott, du hittar den där poddar finns. De senaste avsnitten har vi snackat rosor, och vem drömmer inte om underbara rosor, lavendel och nävor som fyller rabatterna.

Nu ska jag drömma vidare.

Hoppas vi ses i trädgården i morron.

Tack och godnatt// Jenny Eskång