Vår

  • Inläggsförfattare:

20200325_153052Vi börjar närma oss slutet av mars. Mars månad har varit omtumlande. Det som händer i världen just nu är inte lätt att ta in. Vi tar en dag i taget och hoppas att vi slipper permittera våra trädgårdsmästare. Försäljningen i butiken är bra, bättre än det brukar vara i mars men vi har inte lika mycket inbokade trädgårdsjobb som vi brukar ha. Hoppas hoppas att allt löser sig, jag har ju världens bästa trädgårdsmästare och vill inte att någon ska sluta jobba hos mig. Hoppas hoppas att vi kommer att klara det här viruset bra. Jag är lite orolig eftersom jag tillhör riskgruppen som cancerpatient. Men har jag överlevt cancer ska jag väl inte dö av ett jäkla virus!

Jag mår bra av att vara igång och jobba. Det är härligt att träffa kunder, plantera i växthuset och plocka upp alla fina saker som kommer hem. Vi har fått hem så himla mycket fina växter, träden är av riktigt hög kvalité. Perennerna är svenskodlade och det är naturligtvis penséerna också.

Jag märker att alla tänker självhushållning, det är väl det nya spåret i coronatid. Själv har jag alltid tänkt självhushållning, men inte alltid hunnit med. Idag när solen sken sådde jag rädisor, morötter och rödbetor. Jorden var kall så de kommer inte att gro så fort men jag täckte över odlingslådorna ordentligt. Jag tänker att det är bra att ha hunnit med så mycket som möjligt innan jag blir liggande med feber och förkylning. Sallad  och spenat sådde jag för två veckor sedan och de har kommit upp så fint under fiberduken.

Idag var jag så trött, orkade inte jobba alls. Tröttheten är sviter efter cellgifter och strålning. Dagarna är olika och det är svårt att veta vad lagom är. Igår stod jag i växthuset och planterade om tomatplantor hela dagen, det var inte alls jobbigt – bara härligt. Ändå är jag helt slut. I morron ska jag få nästa behandling så jag tar det lite lugnt. Idag började jag rensa min stora perenna rabatt – en dum ide! Den är nämligen full av kvickrot och när man väl har börjat är det lätt att bli manisk. Så där låg jag på alla fyra och krafsade hysteriskt upp långa vita rötter som tagit sig in i dagliljor, pioner och irisar. Ja jag kom en liten bit och har rätt mycket kvar till en annan dag när solen skiner….

Jag lånade också dotterns akvarellfärger för att tömma hjärnan på negativ energi, det är himla mysigt att måla. Måste bara lära mig att slappna av och låta penseln välja väg…..Det är inte det lättaste när man har kontrollbehov.

Vi har fått hem vår nya fina skåpbil som är lika snyggt folierad som de andra. Vi har köpt massa nya fina arbetskläder till personalen. I år kommer ni att se oss i chokladbruna tröjor. Har äntligen hittat bra arbetskläder för kvinnor – det var på tiden. Det är ju sånt man blir lycklig av.

Louise och Anna har ritat många trädgårdar som vi nu ska ut och plantera – det är så roligt att vara med i hela skapandet av någons fina trädgård. Alla vill vi olika, alla har vi olika behov, men alla blir lyckliga av en liten trädgård. Även om alla inte vill odla så kanske man vill gå barfota eller bara dricka kaffe i solen under ett blommande körsbärsträd. Jag tror att tiden i trädgården och i naturen kommer att ge oss kraft att klara allt vi nu måste gå igenom. Och naturen behövde verkligen den paus som den nu har fått. Jag undrar hur världen ser ut om ett par månader…..I alla fall så vet jag att jag har mat i mina odlingslådor. Det tycker jag att alla som kan ska ha – det är verkligen superlyxigt att gå ut och skörda.

Nu är det god natt, vi får se vad morgondagen ger oss. Idag fick jag sovmorron, tid med dottern, en stund i trädgården, kaffe i solen, ett möte med penslar och akvarellfärg. Och så blev det ugnspannkaka till middag. En bra dag helt enkelt! Vad kan man mer begära.

Nu när ni ändå är hemma och jobbar, tar hand om snoriga barn eller sover bort er förkylning så måste ni passa på att lyssna på vår podcast. Den heter Skönt Grönt Gott. Det kom ett nytt avsnitt idag och vi vill så gärna att ni lyssnar.

Ta hand om er därute. Kom och njut av vår handelsträdgård mitt i naturen, här handlar man utomhus och just nu gör det livet lite lättare.

Kram på avstånd…./ Jenny Eskång