Du visar för närvarande Vårförberedelser

Vårförberedelser

  • Inläggsförfattare:

Javisst har vi varit sjuka. Snoriga och hostiga för första gången på många år. Och visst blir man trött av att inte få sova ordentligt. Tung i kropp och knopp. Men en liten stund varje dag tar vi tag i vårförberdelserna. Här på Ängsbackens Handelsträdgård öppnar vi alltid trädgårdsbutiken den 1/3 – så även i år.

Det som är lite speciellt är att det är också den första dagen alla mina anställda trädgårdsmästare är på plats. Och från denna magiska dag skapar vi handelsträdgården som vi vill att ni ska se den 2022. Många växter behåller sina platser – annars blir det för stökigt.

Men i år flyttar vi alla klätterväxter bort till trädgårdscafet och där hamnar även kryddorna. Det gör att vi kan trolla fram lite mer plats till perenner och rosor, som vi kommer att ha ett väldigt stort utbud av. Vi flyttar vintergröna stamträd som lagerhägg, rhododendron, benved och rhododendron till platsen upp vid det svarta planket. Alla klätterstöd samlar vi ihop längs med väggen till trädgårdstorget. Det blir lite mer ordning och reda. Lite lättare att hitta. Alla barrväxter hamnar nere vid orangeri och växthus och så blir det ett litet lager med träd i ena änden av parkeringen…..Ja fortsättning följer. Mera grejer ska flyttas, men vi hinner nog inte mer den här våren.

Vi har ju det fortgående lilla blomsterprojektet på åkern också…ja jösses – såhär blir det när man lever i projekt. Det ska bli en boulebana, men den har vi inte börjat med ännu. Det kommer att bli snittblomsrabatter, bärbuskar, några fruktträd som redan är planterade. Och no kom jag på att vi måste ha ett par mysiga sittplatser också…..den som nu hinner sitta ner….

Min utmaning är att hinna allt och bara jobba halvtid. Än så länge har det gått riktigt bra och mitt mål är verkligen att fortsätta med lagom mycket jobb så att jag har energi att träna mina trötta ben och vila mitt trötta huvud. Här gäller det att spara på energin så den räcker länge.

Nästa vecka börjar det komma varor. Fröer och dahliaknölar kommer först och sedan ramlar det in lastbilar med krukor, klätterstöd och vårblommor. Det kommer också en massa bärbuskar och perenner som ska krukas in och drivas upp till försäljning om ett par månader. Det blir spännande att se hur det blir, jag älskar att lära mig nya saker.

Året 2022 kommer verkligen att vara ett odlingsår för mig – det ska bli kul.

Imorron är det onsdag och då kommer ett nytt poddavsnitt av vår poddd @skontgrontgott Har du inte lyssnat? Då tycker jag att du ska börja nu. Förra avsnittet handlade om mig, imorron snackar vi om Feng Shui i trädgården. Hoppas du lyssnar.

Allt gott önskar jag DIG!!!// Jenny Eskång