Öppettider

Säsongen 2023
Mars - November
Måndag - Fredag 10-18
Lördag - Söndag 10-15

Om en vardag är en
helgdag så har
vi öppet mellan 10-15.

Se mer info på de
sociala medierna!

Ängsbackens Garden Team

 Ängsbackens alla plantor (!) till personal

9st fantastiska människor som jobbar tillsammans i ett Team, med inlevelse och fokus för att uträtta stordåd varje dag.

Säsongen 2023 är igång!


  

Jenny Eskång

Jenny Eskång hälsar dig Varmt Välkommen till Ängsbackens Handelsträdgård! Hon är en kvinna som vet hur en slipsten skall dras! Högste hövdingen på detta stället, nu för 18:e året i rad! Med stor kunskap och målinriktade steg, hjälper hon Er att skapa drömträdgården (vissa delar i alla fall). Det hon inte har i huvudet finns på små lappar som man hittar lite här och där. Klarar inte dagen utan kaffe, glömmer dock bort kaffekopparna ibland och hittar dem senare när det redan är kallt, tyvärr ofta med en fluga i…

Utbildad hos Capellagården på Öland och hade en dröm att få odla lite kryddor hemma i sin lilla handelsträdgård och sedan sälja dessa vid vägen från en gammal hästdroska. Nu har hon uppfyllt sin dröm (fast det blev lite större) och med ett brinnande intresse och inlevelse tillbringar hon dagen i sin handelsträdgård. Jenny sätter alltid kunden i focus och med ett varmt hjärta och ett öppet sinne hjälper hon er att få till en trädgård som passar er där ni är i livet just nu. Livet är fullt av utmaningar och problem är till för att lösas, tillsammans gör vi Småland lite grönare med massor av odlarglädje. Sitter ibland hos radio P4 och pratar trädgård och har en podd tillsammans med en annan kvinna där de pratar inredning, trädgård och mat.

Styrka:  Fokuserad, resultatinriktad, ”många bollar i luften”, problemlösare (tycker hon…), hög smärtgräns.

Signum: Vissa lösningar kan gå lite för fort ibland, väldigt analog (papper och penna, hatar teknik men sköter inspelningsutrustning till podden Skönt Grönt Gott bra)


   Anna Bäckhall

Anna Bäckhall är hos oss för 7:e året. Hon har också sin trädgårdsmästarutbildning från Capellagården. Bor, tillsammans med sina döttrar, i Sporsjö och fixar och trixar med sitt hus och trädgård på all ledig tid hon har. Hon ritar även en hel den trädgårdar och är en fena på att snabbt se helheten eller detaljer i enstaka rabatter. Är  en väldigt bestämd kvinna som inte ger sig i första taget….

Gedigen erfarenhet på att köra med släpvagn då hela ungdomstiden tillbringades med hästtransporter och att hjälpa till hemma på familjegården.

Hennes arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, trädgårdsrådgivning, trädgårdsdesign, butikspersonal, idéspruta och är allmänt go och glad (obs! go och glad är ingen arbetsuppgift utan bara ett allmänt tillstånd hos Anna!)

Styrka:  Lyhörd, snabb, problemlösare i alla situationer, mycket händig och kreativ.

Signum: Kan inte matas med vad som helst – kräver specialkost och fasta fikatider.


   Andreas Bröms

Andreas Bröms, hos oss igen för 5:e året. Tjänstgjorde hos Västerslät gårdsbutik som styckare och allmän dräng ett par år mellan sina anställningar här hos oss. Är tillbaka på sin ”blomstrande” bana hos oss med ny energi och öppet sinne för Era trädgårdsprojekt. Otroligt social, förstående och engagerad i alla situationer. Har jobbat med lite av varje, med utbildning som massör, styckare, grosshandlare och trädgårdsmästare. Ett brinnande intresse i vad han än tar sig an….!

Bor, med fru och tre grabbar, i Lindsdal. På fritiden sjunger och spelar han instrument med hela familjen vid olika tillfällen. Gillar sin egna trädgård och experimenterar gärna… till frugans förundran ibland.

Hans arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, trädgårdsrådgivning, trädgårdsdesign, butikspersonal, idéspruta och socialt bollplank.

Styrka:  Flexibel, stark och effektiv, problemlösare, energisk mångsysslare, social och samhällsinriktad.

Signum: Högt i tak och lätt till skratt. Cyklar bort träningsvärken varje dag….


Sandra

   Sandra Karlsson

Sandra Karlsson, hos oss för 5:e året. Tjänstgjorde en kort runda nere i Blekinge på en handelsträdgård ett år, men längtade tillbaka till oss (fantastiskt kul tycker vi…). Är utbildad florist i botten och har sedan fortbildat sig till trädgårdsmästare hos Capellagården på Öland. Bor med pojkvän i Hagby och har en egen trädgård att sköta… Kommer ursprungligen från Torsås.

Hennes arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, blomsterarrangemang, trädgårdsmästare och butikspersonal.

Styrka:  Stark och effektiv, arbetsmyra, orädd och plikttrogen.

Signum: En 90-talist med skinnet på näsan. 


Jonna

   Jonna Richardsson

Jonna Richardsson, hos oss för 3:a året. Vår caféföreståndare (och allt i allo…). Utbildad kallskänka i Växjö och har jobbat i Österrike på bageri. Var på Maxi-caféet i 8 år som ansvarig för hela caféet och dess rullans. Otroligt social, öppen och engagerad i alla uppgifter.

Bor, med man och två ungdomar, i Trekanten. Gillar att baka och gör fantastiskt goda smörgåstårtor. Är syster till Jenny…

Hennes arbetsuppgifter är: Café/köksansvarig och butikspersonal (och se till att ”chefen- Lasse” får en macka till lunch).

Styrka:  Flexibel, stark och bestämd, problemlösare, social, målinriktad.

Signum: Lätt till skratt och kundvårdsinriktad. Håller alltid kaffet varmt…


Emma

   Emma Enström

Emma Enström, hos oss för 3:a året. Vår trädgårdsmästare och medhjälpare i alla väder. Utbildad inom ekonomi och har jobbat som skattmas hos Skatteverket i många år. Bestämde sig att sadla om till trädgårdsmästare hos Capellagården på Öland. Bor i Rinkabyholm med sin familj och hund.

Hennes arbetsuppgifter är:  Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, butikspersonal.

Styrka:  Glad och rolig, bestämd och målmedveten, ”rätt och korrekt”, lagspelare.

Signum: Tar lagen dit hon kommer. 


Mirja

   Mirja Kanon

Mirja Kanon, hos oss för 2:a året. Utbildad inom trädgård via hushållningssällskapet på Öland och har jobbat som dagisfröken i många år sedan tidigare. Vår norrländska, ända från Wilhelmina!! Bestämde sig att flytta till Kalmar med familj (blundade och pekade i kartboken och där låg Kalmar!). En ny värd av blommor och växter har öppnats sig för Mirja, då de flyttar från växtzon 6 till växtzon 1. Har 4st barn/ungdomar att styra och ställa med på sin fritid.

Hennes arbetsuppgifter är:  Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, butikspersonal

Styrka:  Glad och sprallig, arbetsmyra och ser inga hinder i något arbetsmoment. Mycket stor lagspelare.

Signum: Kundorienterad, plikttrogen och är inte rädd att få skit under naglarna. 


   Anneli Jonsson

Anneli Jonsson, anställd för 1:a året här hos oss. Var hos oss som medhjälpare i två säsonger och som nu har gått över till en anställning. Vår växthuschef och frilandsodlare! Styr och ställer i vårt växthus och bland våra egna odlingar på vår äng. Bor i Kalmar med sin son och sina krukodlingar i trappuppgången.

Hennes arbetsuppgifter är:  Skötsel och underhåll i växthus och friland

Styrka:  Glad och rolig, noggrann och kvalitetsinriktad.

Signum: Det är gott med en kopp kaffe….


   ”Chefen” – Lasse

Lars Eskång, jaa…….! Kan lite av varje, men är bäst på att prata om vädret och bära jordsäckar åt pensionärer. Lyssnar även på skvallret som går i byn! Har passerad 56 år (25 i sinnet) och har redan mini-alzheimers, det är inte lätt! Har ingen skriftlig trädgårdsutbildning, men är självlärd (till viss del) och en fena på att beskära träd….

Har äntligen börjat jobba heltid med oss andra här i trädgården…det tog 17 år att övertyga honom om att det är här han ska vara. Tro dock inte på honom när han säger att björken är vintergrön eller att maskrosen är en storblommig rabattros. För det vet ju alla att den är en buskros! Har ändå glimten i ögat och är en snäll pojk!
Gillar Pepsi Max och en bra film! Han kan vara väldigt bestämd och har aldrig fel…….

Ägare på pappret, men får inte en syl i vädret bland de andra pratkvarnarna….

Styrka:  Öhhh….Chef, kanske.

Signum: Problemlösare, mångsysslare och kreativ idéspruta. Mycket praktisk och tidsoptimist… ibland lite förvirrad.


.. och följ oss på Facebook och Instagram