Öppettider

Mars - Oktober
Måndag - Fredag 10-18
Lördag - Söndag 10-15

Midsommar stängt!
(fre-sön)

I november har vi
officiellt stängt,
men vi finns här om
Ni vill ha hjälp.

Om en vardag är en
helgdag så har
vi öppet mellan 10-15.

DSC_0147

Ängsbackens Garden Team

7 plantor med fötterna (i) på jorden…!

Personalen 2020 – Alla utom ”chefen” som håller i kameran.

Ängsbackens dream team 2020!


   Jenny Eskång

Jenny Eskång hälsar dig Varmt Välkommen till Ängsbackens Handelsträdgård! Hon är en kvinna som vet hur en slipsten skall dras! Med stor kunskap och målinriktade steg, hjälper hon Er att skapa drömträdgården (vissa delar i alla fall). Det hon inte har i huvudet finns på små lappar som man hittar lite här och där. Klarar inte dagen utan kaffe, glömmer dock bort kaffekopparna ibland och hittar dem senare när det redan är kallt, tyvärr ofta med en fluga i…

Utbildad hos Capellagården på Öland och hade en dröm att få odla lite kryddor hemma i sin lilla handelsträdgård och sedan sälja dessa vid vägen från en gammal hästdroska. Nu har hon uppfyllt sin dröm (fast det blev lite större) och med ett brinnande intresse och inlevelse tillbringar hon dagen i sin handelsträdgård. Jenny sätter alltid kunden i focus och med ett varmt hjärta och ett öppet sinne hjälper hon er att få till en trädgård som passar er där ni är i livet just nu. Livet är fullt av utmaningar och problem är till för att lösas, tillsammans gör vi Småland lite grönare med massor av odlarglädje.

Styrka:  Fokuserad, resultatinriktad, ”många bollar i luften”, problemlösare (tycker hon…), hög smärtgräns.

Brister:  Vissa lösningar kan gå lite för fort ibland, väldigt analog (papper och penna, hatar teknik).


   Anna Bäckhall

Anna Bäckhall är hos oss för 4:e året. Hon har också sin trädgårdsmästarutbildning från Capellagården. Bor, tillsammans med sina döttrar, i Sporsjö och fixar och trixar med sitt hus och trädgård på all ledig tid hon har. Hon ritar även en hel den trädgårdar och är en fena på att snabbt se helheten eller detaljer i enstaka rabatter. Är  en väldigt bestämd kvinna som inte ger sig i första taget….

Gedigen erfarenhet på att köra med släpvagn då hela ungdomstiden tillbringades med hästtransporter och att hjälpa till hemma på familjegården.

Hennes arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, trädgårdsrådgivning, trädgårdsdesign, butikspersonal, idéspruta och är allmänt go och glad (obs! go och glad är ingen arbetsuppgift utan bara ett allmänt tillstånd hos Anna!)

Styrka:  Lyhörd, snabb, problemlösare i alla situationer, mycket händig.

Brister:  Kan vara svår att övertyga att andras idéer är bra ibland…., kan inte matas med vad som helst – kräver specialkost!


   Louise Hellstrand

Louise Hellstrand finns hos oss för 3:e året. Vår lilla skånska som fortfarande är här i Småland och verkar trivas med det. Har kanske inte bytt ut spettekakan mot kroppkakor ännu, men vi behöver ju inte använda Google Translate längre för att förstå vad hon säger! Har otroligt lätt för att skratta och är väldigt positiv i sina idéer och tankar – En fördel när det skall pratas trädgård!

Är utbildad till trädgårdsingenjör nere på Alnarp i Skåne, bor och verkar nu i Kalmar.

Hennes arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, trädgårdsrådgivning, trädgårdsdesign, butikspersonal, idéspruta (även hon!) och driver Ängsbackens kundklubb.

Styrka:  Kunden i fokus, noggrann i sitt arbete, proffsig trädgårdsdesign, lätt att tycka om.

Brister:  Lite för noggrann ibland…, kan uppfattas lite flammsig då hon skrattar ofta, kör en Niva Lada till bil (Sovjetisk kult bil! – Stäng inte av den när den väl har startat!)


   Juliane Österdahl

Juliane Österdahl är hos oss för 2:a året. Hon är också trädgårdsmästare med en utbildning från Tyskland. Hon har många års arbete inom Växjö kommuns parkförvaltning, med allt vad som kan innefattas (allt från fältarbete till odlingar och jobb med Skylift). Är extremt stark och uthållig, snabb men ändå med ett perfekt resultat. Svingar stångsekatören som ett samurajsvärd! Rak och bestämd i sitt sätt med en tvist av humor i alla lägen (nästan…). Bor vid Saxnäs på Öland i ett nybyggt hus, med husbonde och husdjur.

Hennes arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare och butikspersonal.

Styrka:  Snabb, stark och effektiv, finns inga hinder för att komma i mål, problemlösare, glimten i ögat.

Brister:  Kan vara lite för rak ibland (tysk manér), kräver sina raster (för att fylla på med energi), ibland förstår man inte all humor….


   Andreas Bröms

Andreas Bröms, hos oss igen för 2:a gången. Tjänstgjorde hos Västerslät gårdsbutik som styckare och allmän dräng ett par år. Är tillbaka på sin ”blomstrande” bana hos oss med ny energi och öppet sinne för Era trädgårdsprojekt. Otroligt social, förstående och engagerad i alla situationer. Har jobbat med lite av varje, med utbildning som massör, styckare, grosshandlare och trädgårdsmästare (i sin egna trädgård). Ett brinnande intresse i vad han än tar sig an….!

Bor, med fru och tre grabbar, i Lindsdal. På fritiden sjunger och spelar han instrument med hela familjen vid olika tillfällen. Gillar sin egna trädgård och experimenterar gärna… till frugans förundran ibland. Är tillsammans med ”chefen” stolta tuppar i denna hönsgård….(teamwork!)

Hans arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare, butikspersonal, idéspruta och socialt bollplank.

Styrka:  Flexibel, stark och effektiv, problemlösare, energisk mångsysslare, social och samhällsinriktad.

Brister:  Kan vara lite för flexibel…., ibland är det svårt att ”slå sista spiken i kistan”…. (för optimistisk, spretig och ”Duracell-kanin”).


Maria Johansson

   Maria Johansson

Maria Johansson är här hos oss för 1:a året. Hon är utbildad trädgårdsmästare vid Capellagården på Öland, som flera andra ”mästare” här på Ängsbacken. Hon bor, med sambo, på en gård utanför Algutsrum på Öland. Tidigare har Maria jobbat som väktare men bestämde sig för att skola om sig till trädgårdsmästare, vilket vi tackar för….! Med detta som bakgrund så är Maria väldigt principfast och gillar lag och ordning. En personlighet som gör att hon har hög fokus på alla jobb och tillfällen, lämnar inget åt slumpen.

Hennes arbetsuppgifter är: Skötsel och underhåll, trädgårdsmästare,  trädgårdsrådgivning, butikspersonal och idéspruta (naturligtvis!)

Styrka:  Kunden i fokus, noggrann i sitt arbete, saklig och inget trams.

Brister:  Har inte hittat någon ännu…, fylls på efter hand!


   ”Chefen” – Lasse

Lars Eskång, jaa…….! Kan lite av varje, men är bäst på att prata om vädret och bära jordsäckar åt pensionärer. Lyssnar även på skvallret som går i byn! Har passerad 50 år (25 i sinnet) och har redan mini-alzheimers, det är inte lätt! Har ingen skriftlig trädgårdsutbildning, men är självlärd (till viss del)….

Kan få för sig att närvara under helger, annars mest frånvarande. Har många järn i elden och kan uppfattas lite förvirrande ibland. Så tro inte på han när han säger att björken är vintergrön eller att maskrosen är en storblommig rabattros. För det vet ju alla att den är en buskros! Har ändå glimten i ögat och är en snäll pojk!
Gillar Pepsi Max och en bra film! Han kan vara väldigt bestämd och har aldrig fel…….

Ägare på pappret, men får inte en syl i vädret bland de andra pratkvarnarna….

Styrka:  Öhhh….Chef, kanske.

Brister:  Det mesta, tycker min fru! Jag själv brister mest ut i skratt, ha, ha….!


…. och så Arragon förstås! Vår älskade småfeta o välmående trädgårdskatt. Hon är väldigt kärleksfull när hon själv vill och säger bestämt till när någon klappar svansen. Ni kommer att träffa henne, ibland kan man bli lite irriterad på henne – (när hon ska ligga på kassan t.ex.) Och ni kommer att märka att hon äger platsen och vi anpassar oss till hennes behov, hon är helt enkelt en KATT!

IMG_3331

Styrka:  Fångar möss, hög trivselfaktor på Ängsbacken.

Brist:  Saknar empati, börjar bli gammal – pinkar utanför sin låda ibland.

 

 

.. och följ oss på Facebook och Instagram