Januari 2020

  • Inläggsförfattare:

Det är den varmaste vintern någonsin och jag tycker att det är både bra och dåligt. Jag blir lycklig av våren, värmen och frösådderna. Men naturen behöver verkligen en period av kyla för att växter , insekter och hela naturen ska må bra. Till och med jag hade faktiskt blivit lycklig av att vakna en morron med snö – det vita ger ljus och energi.

Nu har jag smygstartat trädgårdsarbetet istället. Jag har klippt ner lite perenner, städat bort spåren av höst i delar av trädgården. Jag har startat ett nytt litet projekt med att utöka mina odlingslådor. Så häromdagen lade jag ut markduk och täckark på en gräsyta som vi ändå inte använder. Nu ska där bli sallad, kål, purjo och massa annat gott. Jag älskar odlingen och skörden. Tiden däremellan tycker jag inte är lika kul, när allt ska vattnas, gallras och kållarver ska nypas ihjäl. Men vinsten är verkligen skörden – det är trädgårdens skatt, så allt jobb är så värt det.

Jag har börjat så Paprika och Chili. Idag ska jag så purjolök och kronärtskocka. Det är lite tröga frön som tar tid på sig, så vänta inte för länge. I växthuset har jag tagit sticklingar på mina jätteverbenor och snart ska jag ta sticklingar på mina mårbackapelargoner.

Jag håller också på att städa butiken och fylla på med nya fina grejer som jag köpte in på Formex. Lasse och jag har snyggat till i trädgårdsmästarnas stuga så att de ska bli glada när de börjar jobba igen efter vinteruppehållet.

Louise och Anna jobbar timmar i vinter. Vi har ju skötseln på Bovieran i Borgholm och även i Kalmar vissa dagar. Det är spännande att jobba med växter från hela världen i en växthusmiljö – det är inte alltid lätt. Vi har även börjat beskära lite träd och boka in trädgårdsrådgivningar, ja det är väl fördelen med värmen. Så ring mig gärna och boka in ett möte – vi älskar att planera trädgårdar och det här är verkligen en bra tid för det.

Jag har haft en lugn Januari, behöver återhämtning efter ett galet år av starka behandlingar för min bröstcancer. Kanske kommer jag inte att orka jobba heltid, vi får se. Jag smygstartar med att jobba några timmar om dagen. Hjärnan är trött, kroppen värker och konditionen är inte på topp. Men nu har jag både hår, ögonfransar och ögonbryn igen – kroppen är fantastisk och jag har blivit ödmjuk till livet.

Det som ger mig massa positiv energi är podden som jag har med @carolineiköket och @isegården. Så himla roligt vi har! Lyssna på den, prenumerera och hör av er. Vi vill veta vad ni tycker, vad vill ni att vi ska prata om och hur vi kan utveckla den. Vi älskar alla tre kreativa idéer, möten, inredning, trädgård och mat. Podcasten heter Skönt Grönt Gott och ni hittar den på Acast, Spotify, Itunes m.m ja där poddar finns helt enkelt.

Nu en kopp kaffe i växthuset, Januari är inte så dumt. På något vis är det rätt skönt att livet kan få gå på halvfart en månad. Det är dags att landa. Jag ger en bild från mitt växthus i fredags, strax innan grannarna kom – det är så härligt att bo på landet. Jag känner mig så tacksam.

Kram på er alla fina. Ni hittar mig naturligtvis också på instagram och Facebook.

@jenny_eskang     @angsbackens_handelstradgard     @skontgrontgott

20200124_171627