Japp…sista minuterna i September.

  • Inläggsförfattare:

Det här med höstfärger – helt magiskt! Jag blir just nu lycklig av Benved compactus som lyser i ceriserosa till gyllene lönnar och vackra gräsvippor av Miscathusgräs. Jag har tur som bor här med allt det vackra runtomkring som fyller mig med energi. Fast ibland luktar det lite skit….. September har varit full rulle – som hela det här året. Vi har sålt massor av växter, väldigt många Silverpäron, en hel del nävor av sorten Rozanne och galet många äppelträd.

Klart man ska ha äppelträd, jag har ett gäng. Godast att äta tycker jag att Åkerö är. Bäst att lagra Ingrid Marie och bäst till must Oranie och James Grieve. Jag har flera, men de ger inte lika mycket skörd, kanske för att de inte får lika mycket kärlek…..

Idag har jag klippt ner all överblommad lavendel, trasslat ut Humlen från stuprännan och klippt in mitt Blodplommonträd litegrann (det blev inte klart). Nu är det en himla bra tid att klippa och det är kul – om man inte klipper varje dag för då får man sjukt ont i handen. Just nu är mina trädgårdsmästare ute i trädgårdarna häromkring och beskär nästan hela tiden. Högt och lågt, stort och smått. Väldigt många övervuxna thujahäckar att ta tag i år och väldigt många äppelträd. Vi har väldigt bra stegar med tre ben, sekatörer på långa skaft, mellan skaft och utan skaft. Vi har långa sågar, mellan sågar och korta sågra och de här trädgårdsmästarna….de klättrar upp och ner för de trebenta stegarna hela dagarna och längtar till vintervilan.

I butiken har vi öppet hela hösten, jag funderar nästan på att ha öppet lite i vinter också bara för att vi har så mycket på gång. Iallafall så är Ängsbacken öppen för dig som vanligt vardagar kl.10-18 och helger kl.10-15 hela oktober ut och om du vill shoppa här i November så hjälper vi dig gärna.

Så varmt välkomna till min lilla värld av blommor.

Kram å godnatt! / Jenny Eskång

Hösten 2020